torstai 14. tammikuuta 2016

Vanhan hirsitalon taikaa

Marraskuun lopulla olimme pienen vapaaehtoistiimin voimin raivaamassa Lapinlahden vanhalla sairaala-alueella sijaitsevaa hirsitalovanhusta, ns. terapiataloa, pop-up-joulupuotikuntoon.

Olin haljeta innostuksesta: haaveilin aikoinaan lapsiani Lapinlahteen päiväkotiin kuskatessani joka päivä, että perustaisin vanhan tavaran liikkeen kyseiseen taloon. En kuitenkaan koskaan tosissani uskonut edes pääseväni käymään talossa sisällä, ja haave siirtyi taka-alalle lasten sukellettua vuorollaan kielikylpyyn uudessa päiväkodissa.

Lapinlahdessa ja sen persoonallisissa rakennuksissa on kuitenkin aivan omanlaistaan vetovoimaa: ihminen voi kyllä lähteä Lapinlahdesta, mutta Lapinlahti ei taatusti lähde ikinä hänestä. Kyseessä on yksi Helsingin vaikuttavimmista paikoista, jossa historia, luonto ja kauneus puhuvat isoon ääneen. Niinpä minäkin elokuussa 2015 löysin tieni takaisin alueelle, joka vuosia aiemmin oli ollut päivittäinen osa arkeani.

Viikko sitten purimme joulun pois terapiatalosta ja pystytimme tilalle Talvipuodin. Talvipuodissa on tarjolla kaunis ja tunnelmallinen kattaus esimerkiksi pääkaupunkiseudun kädentaitajien (mm. Riitta Hinkkanen ja Iiris Nissinen) tekemiä koruja, koriste-esineitä, lahjatavaroita ja lämpimiä asusteita sekä valikoituja second hand -tuotteita ja Lapinlahden Lähteen sekä ProLapinlahti ry:n tukituotteita. Kaikista saaduista myyntituotoista osa käytetään Lapinlahden Lähde -hankkeen tukemiseen.

Puoti on Facebookin tapahtumamäärityksistä huolimatta avoinna 9.1.–31.3.2016 ENSISIJAISESTI LA-SU klo 11–16 sekä Lapinlahdessa järjestettävien tapahtumien ja vapaaehtoisten henkilöresurssien mukaan vaihtelevasti myös arkisin. Seuraathan Talvipuodin tiedotusta aukioloaikojen osalta.

Lämpimästi tervetuloa ihastelemaan vanhan hirsitalon ainutlaatuista ilmapiiriä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti