tiistai 19. tammikuuta 2016

Tiistai-idea, talviurheiluvälineet

Yle uutisoi 29.12.2015, että vähävaraiset lapsiperheet tinkivät usein ensimmäiseksi lasten harrastuksista ja harrastusvälineistä. Esimerkiksi vähävaraisille lapsiperheille lahjoituksia keräävällä ja edelleen välittävällä Hope ry:llä on näihin aikoihin suurta tarvetta muun muassa käytetyille luistimille ja suksille. Etenkin isompien lasten harrastusvälineistä (koosta 37 ylöspäin) on vuodesta toiseen pulaa.

Kuinka ollakaan, myös lapsille pieniksi jääneet talviurheiluvälineet ovat tavararyhmä, joka tuntuu helposti jäävän pyörimään varastojen pimeisiin nurkkiin. Miten nämä kaksi ilmiötä saataisiin kohtaamaan?

Mitäpä jos lahjoittaisit lapsille pieniksi käyneet talviurheiluvälineet niitä tarvitseville sen sijaan, että myisit ne pikkurahalla nettikirppiksellä tai perinteisellä kirpputorilla? Lahjoituksia ei ole välttämätöntä kierrättää minkään organisaation kautta, vaan akuuttia tarvetta voi hyvinkin löytyä omasta naapurustosta, sukulaisperheistä tai vaikkapa lähimmän alakoulun urheiluvälinevarastosta. Akuutti tarve on tässä se avainsana: parivuotiaalle vesselille ei välttämättä kannata lahjoittaa numeron 35 hokkareita, vaikka kuinka olisi samaa sukua.

Meidän perheessämme pieniksi jääneet luistimet lahjoitettiin tänä vuonna lasten koululle. Antamisen ilo oli moninkertainen verrattuna siihen rahasummaan, jonka aivan hyväkuntoisista luistimista olisi kirpputorilla saanut.

Laitetaanpa tarpeettomat talviurheiluvälineet kiertoon ja tehdään tilaa tärkeämmälle!

Tammikuussa 2016 jakoon lähtevät Elokuun Tilan tiistai-ideat ovat koulutetun ammattijärjestäjän vinkkejä, jotka helpottavat arkea, kierrättämistä ja kodin raivaamista ja keskittyvät esimerkiksi johonkin tiettyyn tarkasti rajattuun tavararyhmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti