sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Tavaralajikohtaiset ammattijärjestäjän palvelut

Elokuun Tilan palveluihin kuuluvat myös kotitalousasiakkaille tarkoitetut tavaralajikohtaiset palvelut eli inventaariot, joiden kesto on 36 tuntia ja hinta sen mukaisesti 195345 euroa.

Palvelun kesto arvioidaan etukäteen ilmaisessa 20 minuutin puhelinkonsultaatiossa ja mahdollisen sähköpostitse toimitettavan valokuvamateriaalin perusteella.

Läpikäynnin kohteena voivat olla esimerkiksi askartelu- ja käsityötarvikkeet, astiat ja keittiövälineet, kirjat, kodintekstiilit, paperit, sisustusesineet, urheiluvälineet, työkalut, vaatteet tai paperiset / sähköiset valokuvat.

Monipuolinen ja monikäyttöinen palvelukokonaisuus


Tavarainventaariossa käydään asiakkaan kanssa yhdessä läpi pelkästään kyseinen tavaralaji miettien samalla sekä toiminnallisuuden että esteettisyyden kannalta, mikä on säilyttämisen arvoista ja mikä joutaisi tarpeettomana kiertoon.

Kerron objektiivisen ammattilaisen näkemykseni siitä, mikä olisi säilytettäville tavaroille looginen ja mahdollisimman helppokäyttöinen säilytystapa ja / tai mahdollisimman esteettinen ja toimiva esillepano. Näiden toteutus kuitenkin jää inventaarioissa asiakkaan itsensä tehtäväksi.

Tarpeettomiksi todettujen tavaroiden kierrätys suunnitellaan asiakkaan toivomalla tavalla ja mahdollisuuksien mukaan myös toteutetaan saman tien. Jos asiakas haluaa laittaa tarpeettomiksi todettuja tavaroita myyntiin vaikkapa jollekin nettikirpputorille, tavarat voidaan valokuvata inventaarion aikana. Inventaarion yhteydessä voidaan myös laatia työn alla olevasta tavaralajista kirjallinen ja valokuvin varustettu lista esimerkiksi kotivakuutuskäyttöön.

Huonekalujen, taulujen ja sisustusesineiden osalta palveluun kuuluu sisustuksen väri- ja tyylikonsultointi. Samalla kartoitetaan, tarvitsevatko säilytettäviksi tarkoitetut huonekalut kunnostusta tai tuunausta sekä missä ja miten sellainen mahdollisesti toteutettaisiin. Säilytyskalusteiden sisältöä ei tässä yhteydessä käydä läpi.

Väri- ja tyylikonsultointi kuuluu palveluun myös kodintekstiilien ja vaatteiden osalta. Paperi-inventaariossa puolestaan tietosuojaroskat tuhotaan saman tien asiakirjasilppurilla tai etsitään niille paikka, johon asiakas toimittaa ne myöhemmin tuhottaviksi (suuret määrät).

Kuukauden kysymys -arvonnat syksyllä 2015


Kyselin elo-joulukuussa 2015 Elokuun Tilan verkkosivuilla non-stoppina pyörineessä Kuukauden kysymys -arvonnassa, missä kodin eri tavaralajeista ihmisillä on eniten järjestettävää ja / tai karsittavaa. Kerran kuukaudessa arpomani voittaja sai minut avukseen kolmeksi tunniksi juuri siihen tavaralaji-inventaarioon, joka hänen kodissaan oli eniten tarpeen.

Kyselyn tavararyhmät olivat

 • askartelu- ja käsityötarvikkeet
 • astiat ja keittiövälineet
 • huonekalut, taulut ja sisustusesineet
 • kirjat
 • kodintekstiilit
 • paperit
 • työkalut
 • urheiluvälineet
 • vaatteet, kengät ja laukut
 • valokuvat (paperiset tai sähköiset) ja
 • jokin muu tavaralaji.

Joulukuun osallistujien vastaukset jakaantuivat tasan kahtia papereiden ja kodintekstiilien kesken. Saattaapa tosiaankin olla, että monissa kodeissa on joulun ja vuodenvaihteen alla pohdittu nimenomaan näihin tavararyhmiin liittyvää problematiikkaa.

Kun tarkastelin vastauksia koko viiden kuukauden ajalta, ehdottomaksi ykkösselätettäväksi nousivat vaatteet, kengät ja laukut. Kakkossijalle tulivat paperit ja kolmossijalle askartelu- ja käsityötarvikkeet. Työkalut ja urheiluvälineet eivät kuuluneet yhdenkään vastaajan pahimpiin ongelmakohtiin. Muut tavararyhmät saivat tasaisesti ääniä.

Joulukuun Kuukauden kysymys oli tällä erää lajissaan viimeinen, ja arvonta on suoritettu. Lämpimät kiitokset kaikille viiden kuukauden aikana arvontaan osallistuneille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti