tiistai 5. tammikuuta 2016

Tiistai-idea, saapuneet postikortit

Tammikuussa 2016 jakoon lähtevät Elokuun Tilan tiistai-ideat! Tiistai-ideat ovat koulutetun ammattijärjestäjän vinkkejä, jotka helpottavat arkea, kierrättämistä ja kodin raivaamista ja keskittyvät esimerkiksi johonkin tiettyyn tarkasti rajattuun tavararyhmään. Tässä ensimmäinen:

Moni on säästänyt automaattisesti kaikki saamansa joulu-, onnittelu- ja muut kortit asiaa sen kummemmin pohtimatta. Vuosikymmenten aikana vastaanotettuja kortteja kertyy melkoinen määrä, vaikka korttien lähettäminen onkin jatkuvasti vähentynyt. Sääli sinänsä, postikortteja on ihana saada! Ihan toisenlaista kuin digitaalisia viestejä.

Nyt olisi hyvä aika käydä läpi päättyneen joulunajan kortit ja samaan syssyyn kaikki muutkin vuosien saatossa vastaanotetut korttitervehdykset. Ohjenuoraksi voisi ottaa esimerkiksi sen, että säilyttää vain käsin tehdyt ja / tai sellaiset, joissa on jollain tavoin erityisen koskettava viesti kirjoitettuna.

Valokuvakortit voisi laittaa vaikkapa valokuvakansioon muiden kuvien joukkoon – ja miksei muutkin erityisiltä tuntuvat. Jos valokuvat on tapana laittaa aikajärjestyksessä albumiin, silloin myös korttien saamisajankohta muistuu myöhemminkin mieleen.

Jos tietyltä lähettäjältä tulee vuosittain vaikkapa lapsi- tai maisemateemainen valokuvakortti, hauska idea on tehdä korteista vuosien mittaan kronologisesti etenevä pieni kirjanen lahjaksi niiden lähettäjälle. Hänellä ei välttämättä ole itsellään omia kappaleita korteista, tuskin ainakaan kauniisti aikajärjestyksessä albumiin laitettuna.

Pienet lapset katselevat usein mielellään saamiaan kortteja, joten ne voi laittaa heidän ulottuvilleen omaan kansioon tai muistolaatikkoon. Kun katseluinnostus haihtuu, kortit voi käydä lapsen kanssa läpi ja säästää niistä ne, jotka edelleen syystä tai toisesta puhuttelevat lasta. Kukaan tuskin aikuisena kaipailee lapsena saamiaan kortteja – ellei sitten kyseessä ole ollut syystä tai toisesta oikein todella vaikuttava kortti tai tilanne.

Jos läpikäynnin jälkeen kiertoon joutaviksi todettuja kortteja ei halua laittaa vain yksinkertaisesti kartonkikeräykseen, ne voi lahjoittaa askartelumateriaaliksi päiväkodille, alakoululle tai kierrätyskorttien askartelijoille, joita tavoittaa varmasti Facebookiin perustamieni valtakunnallisen ja maakunnallisten Materiaalitori kierrättäjille -ryhmien kautta.

Kortit kiertoon ja tilaa tärkeämmälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti