tiistai 15. maaliskuuta 2016

Elokuun Tilan asiakkaista – ja vähän itsestänikin


Elokuun Tilan elämäntehtävänä on tukea asiakkaitaan mahdollisimman konkreettisella tavalla sekä suunnitelluissa että yllättävissä elämänmuutoksissa, jotka vaikuttavat kotiin ja asumisen arkeen. Lähes puolet asiakkaistani on ollut yksin asuvia naisia, jotka ovat joko muuten vain päättäneet valita yksinkertaisemman elämän tai joiden arjen hallinnan jokin tapahtuma tai tapahtumien summa on tilapäisesti sekoittanut. Monet ovat myös pidemmän aikaa lääkinneet itseään ostelemalla.

Olen halunnut profiloitua erityisesti luovien persoonien ammattijärjestäjäksi, koska tiedän omasta kokemuksestani, millaista se on, kun kaikki mahdollinen on potentiaalista materiaalia. Askartelijat, käsityöharrastajat ja käsityöyrittäjät ovat tavara- ja tilahaasteineen lähellä sydäntäni.

Vahvuuksiani ammattijärjestäjänä ovat kyky kohdata ihmiset ja heidän tunteensa luontevasti vaikeissakin tilanteissa, hyvä ihmistuntemus, vahva intuitio, mutkattomuus, hyvä huumorintaju, luova ongelmanratkaisukyky, ajantasainen kierrätys- ja materiaaliosaaminen sekä luontainen kyky yksinkertaistaa ja selkiyttää. Lisäksi minulla esteettistä silmää, monipuoliset kädentaidot, hyvä värien ja muotojen taju sekä monivuotinen työkokemus somistajana toimimisesta.

Kaiken kaikkiaan korostan palveluissani kokemusasiantuntijuutta ja vertaisuutta asiakkaideni kanssa, minkä vuoksi olen jo pidempään kutsunut itseäni myös toimivan arjen vertaisvalmentajaksi. Olen kertaalleen eronnut naispuolinen, keski-ikäinen ja helsinkiläinen kerrostaloasuja kuten iso osa asiakkaistanikin. Olen isohkon uusperheen äiti ja tiedän kokemuksesta, ettei useampien lasten olemassaolo vielä yksistään ole käypä perustelu tavarapaljoudelle; kuusihenkisellä perheellämme on vähemmän tavaraa kuin monilla sinkuilla.

Olen kulkenut jo pitkään omaa polkuani runsauden rakastajasta kohti mukavuudenhaluista minimalistia, ja matkani sen kuin jatkuu. Harrastan edelleen kirpputoreja ja pidän edelleen valtavasti kauniista vanhoista tavaroista, mutta toteutan näitä asioita eri tavalla kuin ennen. Kolmella sanalla sanoen: tiedän mistä puhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti