keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Käytön sujuvuus määrittelee säilytysratkaisut


Kuten 13.12.2012 kirjoitin, tilaa tuntuu aina olevan liian vähän, vaikka sitä olisi kuinka paljon tahansa. Säilytys- tai muun tilan lisääminen ei useinkaan ole ratkaisu tavaranpaljousongelmaan, koska tyhjä tila pyrkii aina täyttymään. Ihminen tulee toimeen yllättävän vähällä, joten säilytettävän tavaran määrä on se pää, josta asian pohdinta kannattaa aina aloittaa.

Harkitse huolella ennen kuin säntäät hankkimaan kotiisi kaikki mahdolliset kiinnostavilta tuntuvat säilytysratkaisut. Esteettiset mieltymykset vaikuttavat usein eniten siihen, päädytäänkö säilytysratkaisua etsiessä mappiin vai laatikkoon, mutta käytön sujuvuuden pitäisi olla ensisijainen kriteeri.

On aivan eri juttu miettiä säilytysratkaisua kerran vuodessa esiin otettaville joulukoristeille kuin jollakin sellaiselle, mitä tarvitaan jatkuvasti. Lopputulos ei joka tapauksessa ole esteettinen, jos kaunista laatikkoa on liian hankala käyttää ja tavarat jäävät sen vuoksi jatkossakin lojumaan levälleen.

Kirkkaat läpinäkyvät muovilaatikot eivät esimerkiksi ole yleensä säilytysratkaisuina kauneimmasta päästä, mutta niiden toiminnalliset edut ovat melkoiset: kestävyys, pestävyys, pinottavuus ja se, että sisältö on nähtävissä yhdellä silmäyksellä. Muovilaatikoitakin valitessa on oivallinen tilaisuus suosia laadukasta ja työllistävää suomalaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti